Ateliers &

Praktijk Atelier

 

Lekker spelen met water wat is er niet leuker om de langste waterbaan maken? In het water Atelier onderzoek je op welke manier je water kan laten stromen. Leid het water door buizen over bruggetjes en door gootjes om het waterweer in bakjes op te vangen. Maak een bootje en laat het varen op het water. Kan jij uitvinden hoe je de beste, snelste en coole waterbaan kan maken?

 

In het Vlieg Atelier bouw je van alles wat kan vliegen. Dat kan een vlieger of een windvaan zijn maar ook je eigen ontwerp van je eigen vliegtuig met misschien een parachutist aan boord! Na een korte introductie over aerodynamica ga je aan de slag om je eigen ontwerp vorm te geven.

Het Ontwerp Atelier komen je eigen ontwerpen tot leven. Met splitpennen, stokjes, bekers, buizen en staafjes maak je le eigen bewegende machine, een hele lange knikkerbaan of een eindeloos parcour. Maar je kan hier ook je eigen beestje van hout timmeren of maken van stof. Bedenk het maar!

Vanaf groep 5

In het Energie Lab ga je zelf aan de slag met energie. Kan je een auto op windenergie laten rijden? En welke auto rijdt dan het verst? Kan je een lampje laten branden met een aardappel? Ga aan de slag en doe ondek hoe energie werkt.

Je bent het zo gewend, je steekt de stekker in het stopcontact en je hebt elektriciteit om een lamp te laten branden. Elektriciteit betaat al vanaf het ontstaan van de wereld, Bliksem is ook elektriciteit! Zelfs mensen, dieren en planten kunnen elektriciteit produceren.

 

In dit Atelier is een Recycling project. Met plastic afval en oude apparaten zoals computers, stofzuigers, radio’s en klokken uit de kringloopwinkel worden nieuwe dingen gemaakt. Zoals een tijdmachine of een monster. In dit Atelier kijken we ook naar kunstenaars die veel gebruik maken van apparaten om er kunst mee te maken zoals bijvoorbeeld Jean Tinquely of Alexander Calder

In het Bouw Atelier kan je timmeren boren en zagen. Er wordt van alles gemaakt Bouw bijvoorbeeld een bootje, Kasteel van hout of een auto die kan rijden. Het kan allemaal. Na een korte introductie over drijfvermogen, voorstuwing of zaagtechniek ga je zelf aan de slag om je eigen idee uit te werken. We werken met echte zaagmachines en snijders om de mooiste vormen te maken.

.

6estça is gespecialiseerd in het geven van techniek -, Science- en kunstprojecten voor het basisonderwijs. Aan de hand van uitdagende opdrachten laten wij jongeren kennis maken met wetenschap, techniek en kunst.

Wij werken op basis van onderzoekend leren in de vorm van een Atelier op locatie. In het Atelier is voor iedereen ruimte om aan de slag te gaan met eigen ideeën. Het is een plek waar je mag experimenteren. Wij streven ernaar om zo’n plek op locatie mogelijk te maken.

Een 6estÇa Atelier is steeds anders. Het is mogelijk om rondom een thema een Atelier op maat te maken wat aansluit bij een project of onderwerp van de school. Voor de midden- en bovenbouw organiseren wij praktijkateliers waarbij we ingaan op elektriciteit, energie, bouwen met hout en Recycling projecten met plastic afval. De Ateliers en projecten voldoen aan het SLO raamleerplan.

De lessen worden gegeven door 1e graad
bevoegd docent en beeldenkunstenaar Annette Vorderhake. Zij heeft gestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten en Wackers Academie, beiden in Amsterdam.

Ateliers op maat.

Bent u op zoek naar een specifiek project op maat ontwikkeld voor uw groep informeert u dan naar de mogenlijkheden.