Op school & BSO

Bouwen met hout, boren schuren en timmeren. In het techniek Atelier komt het allemaal aan bod. 

Hoe maak je hout en plastic aan elkaar?Hoe zorg je dat iets blijft staan, hoe kun je iets laten bewegen?

In dit Atelier ga je op onderzoek uit!

 

Speciaal voor de allerkleinste leerlingen, groep 1, 2 en 3, is er het Klus atelier Eenvoudige technische opdrachten zoals, knippen, zagen timmeren en bouwen. Maak spelenderwijs kennis met techniek. In het “Klus Atelier” is voor iedereen wat te vinden. Maken, doen maar vooral het onderzoek staat centraal.

Bij deze cursus  doe je niet alleen maar proefjes. Je bent een echte onderzoeker, je doet proefjes en experimenten en hiermee ga je op ontdekkingsreis. Je onderzoekt bijvoorbeeld wat je allemaal met water kan doen of hoe magneten werken. Door ambacht, en vaardigheid toe te voegen breng je het onderzoeken in de praktijk en is de wetenschap compleet.

Energie

In het Energie Lab gaat het over  stroom. Hoe werkt elektriciteit waar komt het vandaan en hoe werkt een stroomschakeling eigenlijk? Als je dat weet kan je zelf met weerstand en een lampje je eigen lichtdimmer maken. Maar kan je ook stroom maken zonder batterij.

 

 

 

In de lessen Beeldende Vorming laten we ons inspireren door kunstenaars. We  onderzoeken materiaal om de eigen ideeën vorm te geven en zo een nieuw kunstwerk te maken.

Chemie lab

Scheikunde is de basis voor het Chemie lab. We werken met materialen die thuis in de keukenkastjes te vinden zijn. Maak klei van melk of een onderwatervulkaan.

THUIS ZELF MAKEN

Omdat we niet op school aanwezig kunnen zijn kan je hier je cursus online volgen

Digitale lessen voor de cursus Proefjes Enzo.

 

 

6estÇa naschool en voor de BSO. In de naschoolse cursussen verzorgen wij de gehele cursus. Een cursus kan variëren tussen 1 tot 14 lessen. Wij zorgen voor alle gereedschappen en nemen de materialen mee. Het is mogelijk om aan te sluiten bij de thema’s in de klas . Speciaal voor groep 1 tot 3 is er het Klus Atelier waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen. Het is ook mogelijk om lessen op maat rondom een thema te maken dat aansluit bij een project of onderwerp van de school. De lessen voldoen aan het SLO raamleerplan.

SLIMME OPLOSSINGEN VOOR CREATIEF ONDERWIJS

6estça staat voor het bevorderen van creativiteit bij jongeren & volwassenen. 6estça  doet dit door opdrachten te geven waarbij we de creativiteit van de leerlingen prikkelen en uitdagen om oplossingsgericht te denken.