20-05-21 Kweekcafe

Totaal aantal plaatsen: 15 (15 plaatsen beschikbaar)
NOTEER IN JE KALENDER >

Datum en tijd:

mei 20, 2021 10:00 am - 1:00 pm

Locatie workshop:

Kweek Cafe, Haarlem

Deel deze workshop

Beschrijving

Zomercursus buitentekenen Kweek Café Haarlem.

Aan de Kleverlaan in Haarlem-Noord ligt het park van de Stadskweektuin. Leonard Springer, een bekende tuinarchitect uit het begin van de 20e eeuw, heeft de Stadskweektuin tussen 1910 en 1912 aangelegd.

In de kweektuin ligt de ruïne van het vroegere Huis Ter Kleef. Tijdens het beleg van Haarlem in 1572-1573 was dit het hoofdkwartier van de Spanjaarden. Na het beleg besloot de Spaanse bevelvoerder Don Frederik het Huis Ter Kleef op te blazen. Hij wilde hiermee voorkomen dat de Geuzen het kasteel zouden gebruiken als uitvalsbasis om de stad te heroveren op de Spanjaarden. Van het kasteel is weinig meer te zien omdat de begroeiing van de weelderige tuin de overhand heeft genomen. Het Torentje Ter Kleef dateert uit de 16e eeuw.

In de Stadskweektuin is ook een dierenweide met geiten, konijnen, kippen, pauwen en een kleine volière. In de tropische kas groeien vele tropische planten zoals citrus- en bananenbomen, exotische plantensoorten, schildpaddenvijver en cactustuin met metershoge cactussen.

Deze omgeving is uitermate geschikt om op inspirerende wijze een ochtend met pen, potlood, verf of andere materialen in de weer te gaan. Zowel de ruïne als de tuin en de dierenweide en tropische kas zijn er voldoende inspirerende plekjes je vinden om te tekenen. Bij slechtweer kan er in de tropische kas of in het kweek café getekend worden.

De maatregelen rondom Covid 19 kunnen gehandhaafd worden. Er is genoeg ruimte om voldoende afstand te houden.

De les wordt gegeven door Barbara Schröder

Inschrijven:

Workshop

20-05-21
15 plaatsen beschikbaar
Aantal plaatsen
Prijs per workshop: 60.00
Aantal inschrijvingen: Totaal: